Landelijke Rijvereninging & Ponyclub Amethyst

Amethyst is in ruim 40 jaar uitgegroeid tot een professionele rijvereniging met beschikking over een binnenbak, buitenbak en eigen terrein. Van de Stichting Veilige Paardensport heeft de vereniging een veiligheidscertificaat ontvangen.

Op onze vereniging worden de disciplines dressuur, springen en mennen door een groot aantal leden fanatiek beoefend. Uit de Amethyst gelederen zijn al meerdere kampioenen voortgekomen.

Een aantal pony- en paardenleden start elke lente met viertal rijden. Naast de gezelligheid van het samen rijden oefenen ze voor de wedstrijden.
Elke week zijn er lessen onder leiding van gediplomeerde instructeurs. Daarnaast worden vele leuke activiteiten georganiseerd, zoals buitenritten, een ponykamp, theorieavonden, Kür op muziek en andere onderlinge wedstrijden. Amethyst biedt voor iedereen wat wils, ook voor de leden die recreatief willen genieten van het paardrijden.

Ondanks de professionalisering en de prestaties van de laatste jaren is gelukkig de gezelligheid van deze ‘poldervereniging’ gebleven. Samen zorgen de leden ervoor dat de Amethyst een bloeiende vereniging blijft, nu en in de toekomst.

Onze activiteiten wordt onder meer financieel mogelijk gemaakt door:

amethyst-sponsors